Hyttbloggen

Hyttbloggen

Om bloggen

Välkommen till hyttbloggen!

Vasselhyttans hembygdsföreningens anslagstavla där alla är välkomna att bidra med information, upplysningar eller frågor som rör Vasselhyttebyn. Lägg in din information under lämplig kategori som en kommentar så att även andra kan ta del av dina uppgifter!

Hemsidan

AnslagstavlanPosted by Stefan Helsing Sun, March 11, 2012 19:16

Hemsidan, http://www.wasselhyttan.eu görs om i etapper. Har du åsikter om hemsidan så är du välkommen att höra av dig till Stefan Helsing

Hör gärna av dig om du har bilder eller något annat som kan vara av intresse för hembygdsföreningen. Bilder lånas för inskanning och kommer sedan att läggas upp på databasen Bygdeband.

VASSELHYTTANS EGEN GLOB!


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Ronny Thu, July 26, 2012 16:06

Hej!Snubblade av en slump in på er hemsida. Det var skoj att se att det även finns en bild av Åsen där jag tillbringade många lyckliga barndomssomrar tillsammans med min gammelfarmor Anna.Mina föräldrar övertog Åsen 1990 tror jag och den användes då som sommarstuga. Fastigheten var ganska illa åtgången då min farfars bror inte brydde sig ett dugg om att underhålla fastigheten.Synd att ni tog bilden en så tråkig dag men det syns i varje fall att mest jag har bytt delar av fasaden och påbörjat arbetet med husgrunden. En skoj anekdot är att om man gick några gånger (helt vanligt) i det som vi kallade vardagsrummet så rullade TV:n ända in i hörnet, jo ena hörnet hade satt sig en del.Min bästa vän på somrarna när jag var liten hette Lauri och bodde på andra sidan bäcken.Det starkaste minnet jag har från Vasselhyttan var när min gammelfarmor lärde mig göra eld i spisen med näver och pinnved, hon lät mig tom göra pinnveden med hjälp av en hammare och morakniv, yxan var förbjuden, jag var ju trots allt bara runt 5 år gammal. Efter jag lyckats få fyr i spisen fick jag göra min alldeles egen varm chocklad, jo jag fick ha i hur mycket socker jag ville.På den tiden var även lanthandeln fortfarande i bruk och när vi skulle gå dit var det väldigt viktigt att vi skulle gå på vänster sida av vägen, man fick absolut inte gå ut i vägen. Det sitter i än idag och jag blir irriterad på folk som inte har vett att inse att vi har vänstertrafik för fotgängare i sverige. Det har jag fått av min gammelfarmor.Jag kan skriva så mycket mer men det får nog räcka för nu.Sköt om er och ha det bäst!Mvh. Ronnyronny snabel a punkt wixer punkt se